Många av oss känner till Guinness som en alkoholhaltig dryck eller som en rekordbok. Men vad inte så många av oss känner till är att Guinness Rekordbok också har olika typer av museer och inte minst hade en gång i tiden ett som var beläget i Empire State Building. Här kommer lite mer information om saken. 

Efter den första upplagan av rekordboken så blev den genast väldigt populär och snart så kom den ut på en årsbasis med nya rekord. Men inte minst så fick den också nationella upplagor, och det kan här nämnas att den första svenska rekordboken kom ut 1968. Som en del att göra Guinness Rekordbok ännu mer känd och inte minst sprida kunskapen om de fantastiska världsrekord som boken tillhandahåller, bestämdes att det skulle skapas ett museum som visade upp och saluförde alla rekord. Det första museet kom att öppna upp portarna i Empire State Building år 1976. En av de stående inslagen för att marknadsföra museet och boken var att man använde sig av snabbskjutaren Bob Munden som var känd för att som snabbast ha dragit sitt vapen och avfyrat ett skott inom loppet av 0.2 sekunder. Dragningen och hans skjutstil var klart inspirerad av vilda västerns cowboys. På museet visade de också upp andra fantastiska rekord som inte minst kom att skapa sensation bland de yngre besökarna. Men på grund av fallande intresse så stängdes museet år 1995, men har nu återuppstått i en mängd mer turistiga varianter på olika ställen runt om i världen, till exempel i Tokyo. 

Jag själv har dessvärre aldrig besökt något Guinness-museum, men jag hoppas att jag ska kunna göra det någon dag innan jag går av hädan.