Jag har länge, som de flesta av er redan förstått, varit ett stort fan av Hugh Beaver, som ju kom på idén att skriva en bok som redovisar rekord av olika slag. Men faktum är att hans gärning sträcker sig långt bortom bara det som har med rekord i sig att göra. Det är nämligen så att han visar också på tankens kraft och hur en enda unik idé faktiskt kan förändra livet för väldigt många människor, oavsett var de bor i världen. På ett sätt tycker jag därför att Hugh Beaver är en sann entreprenör som på många sätt är inspirerande för sådana som mig. 

Jag är ju delvis också en entreprenör i det att jag har startat upp mitt eget företag som sysslar med uppfödning och försäljning av hundar. Naturligtvis kan jag inte jämföra mig med Beaver, men jag ser ändå vissa likheter i det att jag har kommit på ett sätt att gå från idé till handling och tjäna pengar på ett liknande sätt. Jag utgick helt enkelt från mitt hundintresse, och frågade sedan hur det skulle kunna gynna andra och mig själv här på orten.

Så, nästa gång ni alla hör eller ser ett rekord, så vill jag att ni ska tänka på att det där rekordet inte bara är en siffra som är tryckt på ett papper. Det är också en representation för ett mycket hårt arbete av en enda människa som bestämde sig för något. Det är dessutom också en representation för Beaver, och hur han valde att gå sin egen väg och starta upp det kanske mest framgångsrika och trovärdiga varumärket av alla – Guinness Rekordbok.