Det fina med Guiness Rekordbok är att de mer eller mindre uppmanar alla att utmana sig själv och försöka sätta rekord av olika slag. Det finns många olika rekord som man kan sätta och faktum är att man kan definiera sitt eget rekord, utan allt för stor ansträngning. För att så kunna sätta ett rekord så krävs det några steg. För det första så bör man gå in på deras hemsida på nätet för att där göra en anmälan om ett rekord som man vill sätta. De på Guiness Rekordbok kommer då att avgöra om det är ett giltigt rekord som verkligen kan fungera som just ett sådant. Efter att det är avgjort så kommer du att kontaktas så att ni kan komma överens om en plats där världsrekordet ska slås. De på Guiness kommer att skicka en kontrollant för att se till så att allt går rätt till. 

Normalt så tar det hela minst upp till 6 veckor, eftersom det är många världen över som vill slå världsrekord av olika slag. Men om du har bråttom med att slå ditt rekord, så kan du också betala några tusenlappar för att snabba upp din ansökan.

Så, nu är frågan vilket rekord som jag ska försöka slå? Jag har tänkt länge och väl, men inte kommit fram till någonting som jag är bra på. Först tänkte jag att det skulle vara kul att låta mina hundar vara delaktiga på något sätt. Och sedan fortsatte jag tänka på detta, och kom snart fram till det perfekta rekordet för just mig. Jag ska till vintern spänna fast alla mina hundar och på så sätt göra världens längsta hundspann! Vad snabbt det kommer att gå!