Man kan säga att det finns två typer av läsare av Guinness Rekordbok. Dels finns det de som lugnt lutar sig tillbaka och läser igenom boken på jakt efter alla roliga och spännande rekord. Men så finns det också de som själva känner att de skulle vilja prova på något spännande rekordförsök, de som har en tävlingsinstinkt och verkligen vill vinna. För dessa personer kan det vara dags att komma på ett eget rekord att slå. Men hur gör man? 

För att identifiera ett rekord som kan passa just dig är det alltid en bra idé att börja med att se över vad man är bra på. Naturligtvis kan det vara svårt att slå världsrekordet på hundra meter trots att du är bra på att springa, men försök istället att tänka ut något annat. Om du är bra på att springa, så kan du alltid lägga till någon extra detalj som gör ditt sprinterrekord unikt. Varför inte sätta rekord i hundrameter i träskor? Det kan bli en riktigt bra och spännande tävling som du har större sannolikhet att slå världsrekord i.

Ett annat sätt att börja, är att istället försöka se till vad som finns därute som ingen annan tänkt på. För att slå en del världsrekord behöver man inte ha någon talang, utan allt som krävs är istället att man har förmågan och kreativiteten att komma på själva rekordet. När det sedan är gjort är det bara att ansöka hos Guinness Rekordbok och sedan med dem bestämma ett datum där du kan komma att slå rekordet.

Så, se till att låta din kreativitet flöda så att just du kan komma att blir världsrekordhållare.