Det roligaste med Guinness Rekordbok är kanske inte alltid de seriösa rekorden som slås inom ramen för ett OS eller ett världsmästerskap. Det som jag istället tycker är det allra roligaste med boken är just hur den alltid blandar högt och lågt. En del rekord som presenteras är ju till och med helt bisarra och knasiga. Andra är dock inte helt sällan väldigt fantastiska och har krävt mycket övning av den som slagit det. Ibland är det en kombination av detta. Här kommer tre av mina favoritrekord.

Ett av de rekord som jag tycker extra mycket om är det som hålls av en hund vid namn Zeus. Han bor tillsammans med sin matte Denise Doorlag i USA, och det speciella med honom är att han är världens längsta hund. Han har nämligen en mankhöjd på hela 1,18 meter, vilket i princip gör att han liknar en liten häst. Inte oväntat så är Zeus av rasen Great Dane.

Och från det ena till det andra så kan det nu vara läge att fråga sig hur hög världens högsta häst är? Det hela finns enkelt att ta reda på i Guiness Rekordbok, som ger svaret att det är hästen Big Jake, som också bor i USA. Great Jake har en mankhöjd på hela 2,10 meter, vilket gör att han är högre än de flesta män. Helt otroligt!

Sist men inte min så drar vi det åt det andra hållet och frågar hur hög världens minsta tjur är. Svaret är att det är tjuren dexter som inte är högre än 76 centimeter, vilket gör att han i princip kan liknas vi en liten hund, eller varför inte en stor katt. Det är inte alltid lätt att vara tjur.